Фитнес тенденцията 75 Hard Challenge, която подлуди всички

Режимът е строг

27.04.2024 | 11:11 Редактор: Беатрис Младжова
Фитнес тенденцията 75 Hard Challenge, която подлуди всички

Тенденцията, известна като 75 Hard Challenge, вдъхнови хората да участват в строга 75-дневна програма за начин на живот. В продължение на 75 дни участниците трябва да изпълняват пет критични ежедневни задачи, които включват упражнения, придържане към строг хранителен режим и укрепване на умствената сила – всичко това без почивка, без дни на мамене и без замествания на храните или тренировките. Ако дори една задача бъде пренебрегната или оставена частично завършена, часовникът се рестартира и вие сте принудени да започнете 75-дневната програма отначало.

Предизвикателството 75 Hard Challenge е предназначено да ви накара да се подобрите в областта на физическата годност, емоционалната издръжливост и умствената яснота – всеки аспект, в който да покажете воля, когато се сблъскате с нерешителност, болка или дискомфорт. Според Сако обаче, това не е добра дългосрочна философия, особено ако имате хронични, медицински проблеми.

По време на 75 Hard Challenge можете да започнете всяка диета или хранителен план, но от вас се очаква да се придържате твърдо към него/нея в продължение на 75 дни. Това означава, че можете да опитате всяка здравословна или модерна диета, или стил на хранене, включително:

Средиземноморска диета

Добре балансирана, здравословна за сърцето диета, препоръчана от много здравни експерти, фокусирана върху храни на растителна основа и здравословни мазнини.

Кето

Диета с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, предназначена да подобри метаболизма и мускулната маса.

Веган

Диета, която избягва всичко, което идва от животни и се фокусира единствено върху растителни протеини, плодове и зеленчуци.

Можете да изберете както тези, така и всяка друга диета. Който и план да изберете, трябва да се придържате към него. Няма място за грешка и се гледа с неодобрение ако само един ден решите, че ще ядете извън хранителната кутия, която сте поставили. Това означава, че не можете да си правите "ден за мамене" по пътя към целта или да пиете алкохол – не поради хранителни причини, а в стремежа да се задълбочи дисциплината.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pixabay