Съвети за здрав скалп и блестяща коса

Как да направим косъма по-плътен

18.04.2024 | 20:45 Редактор: Беатрис Младжова
Съвети за здрав скалп и блестяща коса

Грижата за скалпа е категория, която често се пренебрегва, дори от ентусиастите по красотата, но истината е, че коренът на здравата или нездравата коса започва именно с вашия скалп. Като добавите малко грижа за тази част от тялото към вашата рутинна красота, може да очаквате по-дебел, по-блестящ и по-здрав косъм. Може дори да предотвратите заболявания на скалпа като пърхот, псориазис и други. Ето няколко съвета за грижа на скалпа.

Постоянно миене на косата

Когато става въпрос за измиване на косата, няма универсален подход. Това е уникален момент за всеки човек, така че може да има диапазон на продуктите, които използвате, както и колко често трябва да миете косата си с шампоан. Ако го правите веднъж седмично, е добре да използвате нещо малко по-избистрящо. Ако го правите всеки ден, използвайте нещо малко по-щадящо.

Масла за коса

За максимална хидратация на скалпа, помислете за добавяне на масло за коса към вашата рутина. Маслата за скалп могат да се прилагат преди или след измиване с шампоан за подхранване. Използвайте капкомера, за да нанесете маслото директно върху кожата в различни участъци. Масажирайте го с пръсти или със силиконов масажор за скалп. Масло от мента, розмарин, чаено дърво и рициново масло са едни от най-добрите и доказали се продукти в грижата за косата.

Избистрящ шампоан

Запознайте се с избистрящите шампоани, които ще променят изцяло рутината ви за красота. За да премахнете конкретно натрупване на продукт, помислете за избистрящи шампоани, които са формулирани за ефективно премахване на остатъци от продукт и примеси, без да премахват естествените масла от скалпа.

Слънцезащита

Да, дори скалпът ви може да получи слънчево изгаряне. Именно затова дерматолози предлагат да нанесете слънцезащитен крем, за да защитите скалпа си от вредните UV лъчи. Увреждането от слънцето и ракът на кожата са реални, дори и на скалпа. Използвайте спрейове, защото те се нанасят по-лесно върху косата и са по-малко мазни от лосионите.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pixabay