Ще се изненадате колко неща можем да почистим с кетчуп

Ще върне блясъка на сребърните предмети и прибори

16.04.2024 | 17:55 Редактор: Вяра Димова
Ще се изненадате колко неща можем да почистим с кетчуп

Една от най-любимите ни добавки към барбекю, бургери, картофки, пилешки крилца е кетчупът. Оказва се, че този вкусен сос може да бъде полезен и в почистването на разни неща в дома ни, даже може да лъсне бижутата ни. Дори и да не консумирате кетчуп, вижте какво може да почистите с него.

Мивка от неръждаема стомана

Ако на вашата мивка от неръждаема стомана сте забелязали потъмнели участъци, кетчупът може да ви помогне. Сипете кетчуп в мивката и използвайте гъба, за да го разнесете. Оставете кетчупа да престои няколко минути, след което изплакнете мивката с топла вода. Не забравяйте, че с кетчупа може да почистите и крановете за водата на мивката.

Месингови или медни тенджери и тигани

Месинговите или медни тенджери и тигани са толкова красиви, но с течение на времето потъмняват. Често премахването на петната става трудно и не постигаме желания резултат.  Опитайте да възвърнете блясъка и красотата на тази посуда, като ги почистите с кетчуп. Изстискайте кетчуп върху чиста влажна кърпа. Разтъркайте върху потъмнелите места с кръгови движения. Оставете да действа около 40 минути. Изплакнете ги с топла вода и подсушете.

Сребърни предмети и прибори

Те също се нуждаят от поддръжка, за да са винаги красиви. В подходящ съд сипете кетчуп и потопете в него посудата. Оставете ги да престоят около 5-10 минути. Използвайте чиста влажна кърпа, за да втриете кетчуп в пукнатините, след това изплакнете предметите с топла вода и подсушете.

Четете повече в az-jenata.bg.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: pixabay