Корейска рутина за гладка и сияйна кожа

По-ефективна ли е от традиционните западни техники за красота?

13.04.2024 | 15:00 Редактор: Беатрис Младжова
Корейска рутина за гладка и сияйна кожа

Грижата за кожата варира в различните страни. Продуктите и процедурите за грижа за кожата на всяка страна се коренят в местната култура, ценности и стандарти за красота. Грижата за кожата е високо ценена в корейската култура. Корейската грижа за кожата се фокусира върху превенцията, което я прави по-ефективна от традиционните западни техники за красота.

В западните страни жените обикновено не съзнават значението на грижата за кожата, докато семейството не се сблъска с акнето в тийнейджърска възраст. Обикновено до навършване на 20 години акнето е изчезнало и тогава започва директно търсене на продукти против стареене.

Здравето и текстурата на кожата са най-високият приоритет в корейската грижа за кожата. Корейските продукти се фокусират върху третирането и подготовката на кожата като чисто платно за грим. Този метод позволява гладко, безупречно нанасяне на грима. Южнокорейските стандарти за красота традиционно се стремят към сияен, свеж вид. Западните в момента преминават от матовия стандарт към блясъка.

Концентрациите на съставките също са различни, тъй като западните продукти могат да съдържат например гликолова киселина в концентрации 15-20%, в корейските тя е 4%. Корейската грижа за кожата се фокусира много върху грижата за кожната бариера, така че тя да не се компрометира с твърде високи концентрации на активни съставки. Дори при по-малки концентрации се постигат желаните резултати, когато отправната точка за грижа за кожата е дългосрочна, вместо да се очакват бързи резултати.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
И какво
преди 2 седмици
И е свежото и сиението на тажи кожа с черни точки! Сигнализирай за неуместен коментар