Етеричните масла, които помагат за справяне с пролетната умора

Ползите на някои от тях са многобройни

04.04.2024 | 17:20 Редактор: Деси Николова
Етеричните масла, които помагат за справяне с пролетната умора

Обичаме пролетния сезон. Въпреки слънчевото и по-топло време, все пак се случва да се чувстваме уморени. Някои казват, че всичко е до емоционална нагласа. Въпреки това, преходът от зимния сезон към пролетния понякога ни кара да изпитваме нужда да си почиваме повече, да спим повече, изпитваме и колебания в настроенията. Хубавото е, че има някои етерични масла, за които също е доказано, че помагат. Тях може да ползваме като добавка към ваната, за аромалампи, дифузери, като добавка към лосионите за тяло, домашните пилинги и маски за лице. 

Етерично масло от розмарин

За него знаем, че помага при косопад и че е полезно за кожата. Но ароматът на това масло допринася и за повишаване на енергийните ни нива, сочат западни изследвания. Освен че ни помага да имаме повече тонус, маслото от розмарин действа положително и върху нашето настроение, като ни помага да сме по-положително настроени. 

Етерично масло от бор

Помислете как се чувствате, когато се качите на разходка в планината и усетите аромата на борова гора. Това е един от най-завладяващите аромати. Също така ободрява, помага ни да намалим стреса, да повишим концентрацията си. Това го прави прекрасен аромат при пролетна умора. Ако нямате възможност често да се качвате в планината, то винаги може да си закупите качествено етерично масло от бор. 

Етерично масло от лимон

Друго етерично масло, известно със своите енергизиращи способности е това от лимон. Портокаловото и маслото от лайм също са известни с това да ни помагат да сме по-енергични, фокусирани, продуктивни. И трите аромата са чудесни за преодоляването на пролетната умора.

Етерично масло от евкалипт

Ползите на това масло са многобройни. Свързваме аромата на евкалипт със есенно-зимния период, за облекчаване на различни неразположения, свързани с настинките. Според западни проучвания, евкалиптът повишава енергията и производителността. Ако имате нужда да дадете тласък на тези неща, добавете в ежедневието си този аромат. 

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels