Меган Маркъл и принц Хари: Желаем здраве на Кейт, надяваме се семейството ѝ да се справи

Херцогът и херцогинята на Съсекс изправиха официално съобщение до медиите

26.03.2024 | 15:49 Редактор: Искра Ангелова
Меган Маркъл и принц Хари: Желаем здраве на Кейт, надяваме се семейството ѝ да се справи

Меган Маркъл и принц Хари излязоха с официално изявление след новината, че Кейт Мидълтън се бори с раково заболяване.

"Желаем здраве и бързо възстановяване на Кейт и семейството, надяваме се те да се справят с проблема, без натрапването на обществеността", казаха херцогът и херцогинята на Съсекс в официалното си съобщение до медиите.

39-годишната Меган и 42-годишният Хари за последно бяха забелязани с принцеса Кейт и принц Уилям по време на изненадваща разходка пред портите на замъка Уиндзор след смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 година. Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха в Европа за серия благотворителни събития, когато най-дълго управлявалият монарх на Великобритания почина на 96 години. Тогава двойката удължи пътуването си, за да мине през Лондон и да отдаде заслужената почит на бабата на Хари. 

В петък принцеса Кейт сподели видео, в което разкрива, че е била диагностицирана с рак след коремната операция на 17 януари. По думите ѝ заболяването няма нищо общо с направената интервенция, а е било открито след последващи тестове. Мидълтън заяви, че лекарският екип я е посъветвал да се подложи на превантивно лечение с химиотерапия, което е започнало в края на февруари. За момента тя казва, че се чувства добре и продължава да се възстановява, но иска уединение и спокойствие, за да може семейството ѝ да премине през този период възможно най-леко.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС