Може да се наложи принц Уилям да ръководи монархията сам

Принцът преживява криза, невиждана от трагичната смърт на майка му Даяна

26.03.2024 | 14:18 Редактор: Искра Ангелова
Може да се наложи принц Уилям да ръководи монархията сам

Принцът на Уелс се намира в момент на "екстремна криза", невиждана от трагичната смърт на майка му Даяна, принцесата на Уелс през 1997 г., когато той беше на едва 15 години.

Сега наследникът на британската корона принц Уилям трябва да продължи да работи на фона на разкритието, че съпругата му Катрин Мидълтън, принцесата на Уелс се бори с диагнозата рак в допълнение към тази на баща му, крал Чарлз III, който води същата здравна битка.

Бъдещият крал трябва да премине през всичко това, като същевременно се придържа към задълженията, очаквани от бъдещ монарх, което би накарало покойната му баба, кралица Елизабет II, да се гордее с него.

Според много източници може да се наложи принц Уилям да ръководи монархията в продължение на месеци съвсем сам, което само по себе си е голямо предизвикателство, тъй като за самия Уилям перспективата е дошла като гръм от ясно небе.

Бъдещият крал сега по същество стои сам в стабилизирането на кораба на монархията и трябва да го направи без помощта на отчуждения си по-малък брат, принц Хари, който живее в имение в слънчева Калифорния заедно със съпругата си - бившата актриса Меган Маркъл.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС