Една от най-големите колекции от коли отива за скрап

Принадлежала е на Луис Кьотцер и наброява над 600 автомобила

17.03.2024 | 16:48 Редактор: Толя Стоянова
Една от най-големите колекции от коли отива за скрап

Една от най-големите колекции от автомобили в Южна Африка е принадлежала на Луис Кьотцер, като тя наброява над 600 коли. След смъртта му през 2021 г. при инцидент, при който загива и съпругата му, някои от колите са продадени на търг от наследници. Друга част обаче остава скрита до февруари 2024 г., когато за първи път е представена пред публика. Това са около 200 автомобила, сред които модели на Porsche, Mercedes и Nissan. Те са купени от Кьотцер с идеята да бъдат реставрирани, но сега се оказва, че това е невъзможно.

Според компанията, която отговаря за продажбата на автомобилите - Creative Rides Classic & Collectibles Auctions, най-малко 60 от 200-те автомобила, са в лошо състояние и те най-вероятно ще бъдат унищожени. Директорът на аукциона Джоф ван Реенвен разкри, че повечето коли са незавършени или незапочнати проекти за реставрация, които ще отидат за скрап, ако не бъдат продадени.

Сред най-интересните автомобили, предложени на търг този месец, са няколко Holden Belmont с редови шестцилиндрови двигатели, Nissan Skyline R31 с четири врати, създаден специално за Океания и Южна Африка, много редки Toyota Corona, два Opel Olympia, няколко Chevrolet Impala и, разбира се, широка гама от автомобили Mercedes-Benz.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels