Намериха голяма тайна колекция от ретро автомобили (+ВИДЕО)

Десетки коли се съхраняват в голям хангар

17.01.2024 | 20:34 Редактор: Толя Стоянова

В САЩ е открита огромна колекция от ретро автомобили. Няколко десетки коли се съхраняват в голям хангар и в двора към него. На тази интересна колекция бе посветено и видео в YouTube канала IowaClassicCars. Всички тези коли принадлежат на дилър на автомобили от Айова, колекцията се явява нещо като семеен бизнес. Събирането на тези редки автомобили започва от бащата на сегашния собственик.

Автокъщата на семейството от Айова работи повече от 60 години. Болшинството от непродадените автомобили са събирани през периода от началото на 60-те до средата на 80-те години на миналия век. Най-старите коли са огромният Chrysler Newport от 1961 г. и Plymouth Belvedere, произведен през 1962 г.

Най-ценните автомобили в колекцията са Pontiac Firebird от 1969 г., Oldsmobile Cutlass от 1965 г., както и третото и четвъртото поколение на Chevrolet Corvettes. Също така в хангара се съхранява рядък кабриолет Chrysler 300 от 1968 г., Plymouth Sport Satellite от 1969 г., Chevrolet Camaro и Monte Carlo от 1970 г. Единственият автомобил, който не е от САЩ, е британският роудстър MG.

Четете повече в automedia.investor.bg.