Маслата, които забавят стареенето и борят бръчките

И с природни продукти можем да изглеждаме свежо

01.03.2024 | 22:09 Редактор: Вяра Димова
Маслата, които забавят стареенето и борят бръчките

Никоя жена не иска да вижда бръчки по кожата си. Стареенето е процес, който не можем да спрем, но за щастие можем да забавим. И това се случва най-добре с помощта на природата. Тя има силата да противодейства на стареещите процеси и да прави така, че бръчките да са по-малко видими и да се появят по лицето ни по-късно в живота ни. Това помага да изглеждаме по-млади, свежи и с по-високо самочувствие. 

Етеричните масла са именно такъв пример за природни продукти, които имат силата да намалят видимостта на бръчките и да отложат максимално появата им във времето. 

Ето кои са най-мощните масла срещу бръчки, които да започнете да използвате още сега:

Бадемово масло 

Бадемовото масло е сред най-полезните в борбата с бръчките. То е много богато на омега-3, които проникват в дълбочина и въздействат върху кожата, хидратирайки я и внасяйки ценни вещества, които изглаждат текстурата ѝ и я правят млада и жизнена.  Мастните киселини в бадемовото масло имат и противовъзпалителен и антиоксидантен ефект, защото предпазват клетките на кожата от свободните радикали. А именно те са един от главните причинители на преждевременно стареене. 

Масло от ший 

Маслото от ший притежава безценни мастни киселини, които също изглаждат кожата, правят я мека, свежа, еластична и дълбоко хидратирана. То има по-плътна текстура, която прониква дълбоко и остава в кожата задълго. 

Кокосово масло 

Кокосовото масло е също толкова полезно и ефективно, както маслото от ший. Благодарение на мастните киселини в състава си то също има свойството да подобрява състоянието на кожата, да я подмладява и да забавя стареенето. Може да се използва ежедневно за най-добри резултати. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay