Пъпки, бръчки, подпухване... Какво се опитва да ни каже кожата по лицето?

Всяка област от лицето ни е свързана с определени органи в нашето тяло, посочват специалисти

02.09.2023 | 20:37 Редактор: Вяра Димова
Пъпки, бръчки, подпухване... Какво се опитва да ни каже кожата по лицето?

Колко често ви се е случвало да разглеждате лицето си и да се питате защо в дадени области са се появили бръчки или акне? Появата им не се дължи само на неправилна грижа за кожата, ген или мимики. Според специалисти, всяка област от лицето ни е свързана с определени органи в нашето тяло. Когато изпитваме определени емоции или се наблюдава някакъв дисбаланс в организма, кожата веднага ни сигнализира. 

Внимание! При съмнения за здравословни проблеми се обърнете към лекар.

Пъпки по челото - може да са в резултат на проблеми с тънките черва и пикочния мехур; може да е свързано с неконтролиран стрес, лошо храносмилане и лишаване от сън. Бръчки по челото обикновено се свързват с безпокойство, неразрешена травма и шок в миналото. Прекаленото безпокойство може да доведе до често повдигане на веждите. Също така,  хоризонтални линии на челото често са съпроводени от повтарящи се главоболия и болки във врата.

Пъпки между/над веждите или областта на носа - може да се дължат на дисбаланс в бъбреците, стомаха, пикочния мехур или далака. Когато акнето се развие близо до ноздрите, то може също да е свързано с проблеми, свързани с червата и възпаление на тънките черва. 

Бръчки между веждите - може да показват, че потискате емоции като гняв. Също така е възможно да е свързано с лоша чернодробна функция и изисква актове на прошка, според традиционната китайска медицина.

Линии/бръчки около очите - може да представляват проблеми с функциите на черния дроб, жлъчката и далака. Бръчките "пачи крак" обикновено подсказват за разочарование, напрежение, чувство на неудовлетвореност и много време, прекарано във вземане на трудни решения.

Бръчки под очите - те могат да показват дълбока тъга и мъка по изгубена любов или копнеж, стресиран начин на живот, проблеми с плодовитостта. 

Подпухване в областта на околоочния контур - обикновено се дължи на задържане на течности, което може да е индикация за проблеми с бъбреците. Това подпухване може да се случи след прием на някои медикаменти, солени храни. 

Поява на пъпки или бръчки над веждите — подсказва за проблем със сърдечната функция.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay