На какво се дължат пъпките в различните части на тялото?

Проблемите с кожата могат да подскажат много за случващото се в тялото ни

25.05.2022 | 17:51 Редактор: Жаклина Иванова
На какво се дължат пъпките в различните части на тялото?

Проблемите с кожата могат да подскажат много за случващото се в тялото ни. Образуването на пъпки е един от най-често срещаните проблеми, който се среща във всяка възраст, при двата пола. На какво могат да се дължат те в различните части на тялото?

Пъпки в областта на шията

Пъпчици в тази област и особено около или под брадичката, могат да се дължат на хормонален дисбаланс. Добре е да се консултирате с дерматолог, за да се проследят и определени хормони. Също така обърнете внимание на козметиката, която ползвате и намалете консумацията на рафинирана захар и захарни изделия.

Пъпки в областта на раменете

Запушените пори са най-вероятната причина за появата на кожния проблем в тази област. Много е важно след спорт или обилно потене да взимате веднага душ. Също така не забравяйте 1 път седмично да ексфолирате кожата.

Пъпки в областта на гърдите

Ако имате пъпчици на деколтето, това може да подсказва за дисбаланс в черния дроб, алергична реакция или дисбаланс на червата. Според древните китайци, стомашният меридиан е на гърдите, така че акнето в тази част на тялото може да е свързано с неправилно хранене, чувствителност към определени храни. Избягвайте да консумирате твърде пикантна, мазна храна, преработени и пакетирани продукти.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК