Грешки в стила, които несъзнателно ни състаряват

Обличането само в черно вече не е на мода

08.02.2024 | 22:14 Редактор: Деси Николова
Грешки в стила, които несъзнателно ни състаряват

Макар и да се опитвате да следите модните тенденции, може би понякога усещате, че не сте склонни да правите прекалено много промени в личния си стил. В това няма нищо лошо, но не забравяйте, че това, което ви е стояло добре преди години, може вече да не е подходящо за вас. Ето защо в следващите редове ще ви споделим кои са грешките, които несъзнателно допускате и които може би състаряват. Ето ги и тях:

Предпочитате прекалено обикновени материи 

Много жени купуват рокли от трико или памук, тъй като те са преди всичко удобни. Това обаче е тенденция, която трябва да избягвате. Такива платове са удобни, но също така са и много прилепнали. Те са твърде разтегливи и се мачкат бързо. Вместо това изберете рокли, изработени от тъкани като органичен памук, лен или тенсел. Те ще придадат на визията ви по-структуриран вид.

Все още носите чорапогащник в телесен цвят 

Някога такъв тип чорапогащници бяха модерни, но не и днес. Ако често носите такива чорапогащници с елегантни тоалети, може да правите модна грешка, тъй като те имат тенденцията да изглеждат евтини и некачествени. 

Обличате се предимно в черно 

Ако се обличате само в черно, лесно ще си избирате подходящи дрехи. Но това може да направи тена на лицето ви по-блед, което ще ви накара да изглеждате по-стари. За да освежите черният цвят, носете тон, който ви стои добре близо до лицето си (под формата на шал например). Носете V- образно или дълбоко деколте, така че черното да не е твърде близо до лицето ви; подсилете грима си, за да балансирате черното (помислете за по-ярко червило и повече сенки за очи). Носете цветни обеци и/или колиета. Носете черно от талията надолу, а пък подходящите за вас цветове – отгоре.

Робувате на стари тенденции

Тенденциите се променят бързо, така че ако носите нещо, което вече не е на мода, можете да изглеждате състарени. За предпочитане е да инвестирате в стилове, които имат лек привкус към актуалното и придават на външния ви вид модерен полъх.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels