Шотовете с джинджифил набират популярност - какви са ползите от тях?

Джинджифилът има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства

07.02.2024 | 21:55 Редактор: Деси Николова
Шотовете с джинджифил набират популярност - какви са ползите от тях?

Шотовете с джинджифил набират популярност заради техните мощни противовъзпалителни, имуностимулиращи и антиоксидантни свойства, но те имат още много лечебни свойства. Приемайки един шот джинджифил, всички ползи за здравето от активните съставки се концентрират в една бърза глътка. Могат да се окажат изключително полезни през есенните и зимните месеци, когато имаме нужда от подсилване на имунната система.

Въпреки че тези малки шотове може просто да изглеждат като прищявка за здраве и уелнес, джинджифиловите еликсири се използват от хиляди години за лечение. Ето някои от ползите, които ни носят:

Поддържа се имунната система

Джинджифилът има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за поддържане на имунната система. През зимните месеци, когато настинките и грипът са чести, консумацията на джинджифил може да помогне за подобряване на цялостния имунитет.

Затоплящ ефект

Джинджифилът е известен със своите затоплящи свойства, които могат да бъдат особено полезни при студено време. Може да помогне за подобряване на кръвообращението и топлообмена в тялото, което го прави популярен избор през зимния сезон.

Подпомага се храносмилането

Джинджифилът може да помогне за облекчаване на симптоми като лошо храносмилане, подуване на корема и гадене. Тези ползи могат да са особено полезни през зимата, когато тежките ястия са по-разпространени.

Високо съдържание на витамин C

Въпреки че джинджифилът не е толкова богат на витамин C, колкото цитрусовите плодове, той съдържа този основен витамин в достатъчно количество. Витамин C е важен за имунната функция и може да помогне на тялото да се справи с инфекциите, които са по-чести през зимата.

Успокоява възпалено гърло

Ако имате възпалено гърло или изпитвате симптоми на настинка, противовъзпалителните и успокояващи вещества в джинджифила могат да осигурят облекчение и комфорт.

Подобрява кръвообращението

Смята се, че джинджифилът подобрява кръвообращението, което може да бъде полезно за задържане на топлината в тялото и предотвратяване на ефектите на екстремните студове през зимата.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Pixabay