Знаците, които показват, че партньорът ни е с нас по навик

Може да не е толкова привързан и последователен във връзката

01.02.2024 | 20:43 Редактор: Вяра Димова
Знаците, които показват, че партньорът ни е с нас по навик

Разпознаването на признаците кога партньорът ви продължава да излиза с вас по навик, а не защото ви обича искрено, е от решаващо значение за поддържането на здрави, уважителни отношения. Тези знаци показват, че вашият партньор продължава да е с вас по навик:

1. Усетили сте първоначален пристъп на обич

В началото на една връзка е нормално да се почувствате обсипани с обич и внимание. Въпреки това, при връзката по навик тази начална фаза често е преувеличена. Вашият партньор може да се прави на твърде влюбен, да ви затрупва с подаръци, комплименти и големи жестове. Този етап поставя високи очаквания за връзката, но не е устойчив.

2. Забележимо намаляване на привързаността

Може да забележите как вашият партньор, който някога е бил много внимателен, започва да се отдръпва. Той става по-малко достъпен. Освен това може да ви пише/да ви се обажда по-рядко. Наблюдавате намаляване на предишните жестове от негова страна. Тази промяна често е постепенна, което затруднява определянето кога нещата започват да се променят.

3. Партньорът ви става непоследователен

Един от отличителните белези на връзката по навик е непоследователността. Усилията на партньора ви ще се движат по непредсказуем начин. Може да ви игнорира с дни, а след това изведнъж да реши отново да ви демонстрира обич. Това несъответствие ви кара да гадаете и може да бъде емоционално изтощително.

4. Връзката ви сякаш ви се изплъзва

Количеството усилия и енергия, които вашият партньор влага във връзката ви, продължават да намаляват. Той/тя може да прави достатъчно, за да поддържа връзката, но нищо повече. Тази минимална инвестиция може да ви накара да се чувствате маловажни и дори виновни.

5. Чувствате се незначителни и пренебрегвани

Във всяка здрава връзка нуждите на двамата партньори се вземат предвид и се зачитат. При този тип връзка вашите нужди и желания често остават на заден план. Вашият партньор може да стане по-егоцентричен, да взема решения и за двама ви, които обаче са от полза само за него, без да обмисля как това се отразява на вас.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay