Признаци, че сте токсичният партньор във връзката

Зависими ли сте от половинката си?

18.10.2023 | 10:53 Редактор: Толя Стоянова
Признаци, че сте токсичният партньор във връзката

Любовната връзка е нещо прекрасно, но не и лесно. С някои партньори нещата ни се получават, с други не. Понякога вината е в другия, понякога в нас или по малко и в двамата. Понякога ние можем да се окажем токсичния партньор в поредица от връзки.

Смятате, че вие никога нямате вина

Колко често в любовните ви връзки вие сте поемали вината за определена ситуация за поведението си, или по-скоро сте склонни да не поемате отговорност? "Ако сте изкушени да обвините партньора си за всички проблеми във връзката си, има вероятност да пренебрегнете ролята си в проблема", споделя брачният консултант Джесика Уейд.

Казвате неща, които "не мислите"

Думите, изречени в ситуации на гняв, наистина не могат да бъдат върнати. Въпреки че е възможно да кажем това, което мислим, в такива случаи коренът на проблема често е прибързаната ни реакция. Помислете добре на какво реагирате с пасивна агресивност и се опитайте да подобрите уменията си за комуникация, особено в ситуации на конфликт с партньора ви. 

Зависими сте от връзката

Приносът на токсичност към една връзка не е свързан само с това как се отнасяте към партньора си, но и как се отнасяте към себе си. Според западни специалисти по връзките, ако разчитате на връзката да се чувствате добре, "това е знак, че трябва да се обърне внимание на нещо в основата".

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels