Лесна рецепта за печено пиле със зеленчуци по средиземноморски

Печете в загрята фурна за около 40 минути

23.01.2024 | 20:25 Редактор: Искра Ангелова
Лесна рецепта за печено пиле със зеленчуци по средиземноморски

Пиле по средиземноморски е ястие, което се приготвя лесно и бързо.

Продукти:

-¼ чаша зехтин екстра върджин

- Сокът от 1 лимон

- 2 супени лъжици балсамов оцет

- 1 чаена лъжица естрагон

- 1 чаена лъжица риган

- 1 чаена лъжица червен пипер

- 1 чаена лъжица сол

- ½ чаена лъжица черен пипер

- 4 броя пилешки бедра, цели

- 1 глава лук, нарязан

- 8 бр. чушки, нарязани на едро

- 500 г картофи, нарязани на едро

- ¼ чаша фета сирене, натрошено

- ¼ чаша пресен магданоз, ситно нарязани

- 1 шепа маслини каламата, по избор

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с малко мазнина тава за печене.

Разбъркайте зехтина, лимоновия сок, оцета, естрагона, ригана, червения пипер, солта и черния пипер в купа. В маринатата потопете пилешките бутчета, лука, чушките, картофите. Разбъркайте добре и оваляйте всички продукти, докато маринатата полепне добре по тях, съвета az-jenata.bg.

Прехвърлете в подготвената тава за печене. По желание отгоре може да подредите резени лимон.

Печете в загрята фурна за около 40 минути или до златиста коричка. Извадете от фурната. Поръсете с пресните маслини и магданоза. Сервирайте.

Снимка: Pixabay