Как да избелим естествено зъбите си у дома

Ягодите имат такива свойства

16.01.2024 | 23:00 Редактор: Деси Николова
Как да избелим естествено зъбите си у дома

Бели зъби е нещото, за което всеки мечтае. Красива и сияеща усмивка обаче се постига с много грижи, но не е задължително те да са скъпи и свързани с посещения при зъболекар. 

Можете да си направите избелващи смеси за бели зъби с помощта на природни продукти, които имате в кухнята си. Някои храни и подправки имат мощни избелващи свойства, като същевременно са щадящи за зъбния емайл и не правят зъбите крехки и податливи на разваляне. 

Ето няколко хитри метода за избелване на зъбите с домашни природни средства. 

Канела и кокосово масло

Смесете 2 супени лъжици разтопено кокосово масло, 1 чаена лъжица канела, 2 чаени лъжици сода и разбъркайте много добре до получаване на паста. Втрийте сместа с четка за зъби за няколко минути. Правете това 3-4 пъти седмично за най-добри резултати. 

Ягоди 

Ягодите имат избелващи свойства благодарение на ябълчената киселина в състава си. Пасирайте 100 грама ягоди в блендер. Втрийте ги в зъбите с помощта на четка за няколко минути, като масажирате енергично. Оставете да подейства 4-5 минути и изплакнете устата. 

Ябълков оцет 

Ябълковият оцет има избелващи свойства благодарение на оцетната киселина. Направете си избелваща паста, като смесите 2 супени лъжици оцет с една супена лъжица сода. Разбъркайте, докато спре да шупти. Втрийте в зъбите с четката и масажирайте няколко минути. Изплакнете, пише az-jenata.bg

Кокосово масло 

Кокосовото масло има множество приложения в здравето и красотата и избелването на зъбите е едно от тях. Смесете 2 супени лъжици кокосово масло, но не много разтопено, а леко затоплено. Втрийте с пръсти в зъбите за няколко минути. Може да продължите да разтривате и с четката. Нека подейства 5-6 минути. След това изплакнете. 

Куркума 

Въпреки че куркумата има оцветяващи в жълто и оранжево свойства заради багрилата в състава си, тя има способността да избелва зъбите. Много е богата на антиоксиданти и активни вещества, които въздействат върху наслагванията по емайла и ги премахват. Разтворете 2 супени лъжици куркума с малко вода, докато се получи паста. Втрийте в зъбите с четката с масажиращи движения за няколко минути, изплакнете. 

Снимка: Pexels