Наградите "Еми": Триумф за сериала, вдъхновен от Мърдок, Елтън Джон стана EGOT

Проектът на HBO бе отличен за сценарий и режисура

16.01.2024 | 13:51 Редактор: Искра Ангелова

Отложените с четири месеца награди "Еми" най-сетне бяха раздадени на церемония в театър "Пийкок" в Лос Анджелис. 75-ото издание на телевизионните "Оскар"-и отличи с най-много награди сериалите "Наследници" и "Мечката".

"Телевизията създава света. И по-важното е - създаде мен" - така водещият Антъни Андерсън откри 77-те награди "Еми", които трябваше да се състоят през септември, но се отложиха заради безпрецедентната стачка в кино индустрията. Това беше още един повод знаменитостите да сложат вечерните си тоалети в разгара на наградния сезон в Холивуд.

Победителят на вечерта стана сериалът "Наследници", вдъхновен от живота на семейството на медийния магнат Рупърт Мърдок. Проектът на HBO бе отличен за сценарий и режисура, както и няколко актьорски награди.

Сериалът "Мечката" оглави в комедийните категории и спечели приза за "Целувка на вечерта". Комедийната звезда Дженифър Кулидж трябваше принудително да бъде свалена от сцената от организаторката на наградите.

Историческо постижение на сър Елтън Джон. Музикалната легенда добави и статуетка "Еми" в кариерата си, с което се превърна в 19-ия артист в историята с "ЕГОТ" - "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони" - четирите най-големи отличия в шоубизнеса.

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.

Снимка: БГНЕС