Mарс премина в Козирог - чувстваме се по-уверени и целеустремени

Бихме могли да поемем важни задачи

05.01.2024 | 19:45 Редактор: Толя Стоянова
Mарс премина в Козирог - чувстваме се по-уверени и целеустремени

На 4 януари огненият Марс премина в знака на зодия Козирог. Тук ще остане до 13 февруари, когато ще премине във Водолей. През този период ще се чувстваме по-уверени и настоятелни, когато предприемаме действия и караме нещата да се случват.

Последният път, в който Марс е бил в Козирог, е било в периода от 24 януари до 6 март 2022 година. Сега е важно е да си припомним енергията, която проявявахме през това време. Тъй като астрологията е циклична, можем да използваме същите цели отпреди две години и да надграждаме върху тях, за да постигнем желанията си. Това е възможност да подобрим нашите намерения и визии и да ги превърнем в реалност.

Козирогът е знак, който гарантира успех, което е нещо, към което Марс се стреми. Това е прекрасен транзит, в който бихме могли да поемем важни задачи и да се уверим, че са завършени старателно. Марс в Козирог споделя чувство за цел и посока, което прави това време мощно. Марс обича да върви напред и да постига сила, а Козирогът помага това да се случи. Следователно можем да поемем повече работа и дейности по време на този транзит, без да се тревожим за резултата.

Други важни планетарни събития, докато Марс е в Козирог:

На 9 януари Марс в Козирог ще бъде в секстил със Сатурн в Риби. Възможни са борби за доминация. 

На 12 януари Марс в Козирог аспектира Юпитер в Телец, разширявайки нашите хоризонти. Това може да донесе както предизвикателства, така и възможности. Важно е да се намери баланс между поемането на рискове и предпазливостта.

На 27 януари Марс и Меркурий се свързват в Козирог, което може да направи трудно това да се изправим пред предизвикателни ситуации. 

На 28 януари Марс в Козирог поставя в квадрат възлите на съдбата, тласкайки ни да се противопоставим на другите

На 29 януари Марс в Козирог е в тригон с ретрограден Уран в Телец. Виждането на ситуации от различна гледна точка може да ни помогне да проучим алтернативите и да решим как искаме да се справим с тях.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay