Тръмп: Не съм изнудвал никого за участието в "Сам вкъщи 2"

Режисьорът Крис Кълъмбъс е на друго мнение

28.12.2023 | 22:45 Редактор: Толя Стоянова
Тръмп: Не съм изнудвал никого за участието в

През 2017 г. Мат Деймън заяви, че Тръмп често се е появявал като епизодичен герой във филми, за да позволи на продукциите да използват сградите му, но че сцените редовно са оставали изрязани.

"Не съм използвал изнудване, за да участвам епизодично в "Сам вкъщи 2", заяви той пред последователите си в социалните мрежи, като добави, че е отговорен за успеха на филма.

Бившият президент на САЩ опроверга интервю, дадено от режисьора на филма Крис Кълъмбъс през 2020 г., в което той твърди, че включването на Тръмп е било условие, за да му бъде разрешено да снима в хотел "Плаза" в Ню Йорк.

"Тръмп каза "добре, снимайте". Платихме таксата, но той също така каза, че може да използваме "Плаза", ако той участвам във филма. Така че се съгласихме да го включим във филма и когато го прожектирахме за първи път, се случи най-странното нещо: хората се радваха, когато Тръмп се появи на екрана", заяви Кълъмбъс пред Business Insider.

Във втория филм от поредицата вечно изчезналият Кевин Маккалистър (в ролята Маколи Кълкин) отново е сам и изгубен в Ню Йорк, където отново се изправя лице в лице с "мокрите бандити" - престъпниците, които се опитаха да ограбят семейния му дом в първия филм, предаде БГНЕС.

"Преди 30 години (Как лети времето!) режисьорът Крис Кълъмбъс и други ме молеха да се появя в "Сам вкъщи 2". Те наеха хотел "Плаза" в Ню Йорк, който по това време беше моя собственост. Бях много зает и не исках да го направя. Бяха много мили, но преди всичко упорити. Съгласих се и останалото е история! Тази малка роля излетя като ракета, а филмът имаше голям успех и все още има такъв, особено по Коледа. Хората ми се обаждат винаги, когато го излъчват. Сега обаче, 30 години по-късно, Кълъмбъс (Как беше истинското му име?) излезе с изявление, че съм го изнудвал да участвам във филма. Нищо не би могло да бъде по-далеч от истината. Тази епизодична роля помогна за успеха на филма, но ако са се чувствали тормозени или не са ме искали, защо са ме включили и не са изрязали сцената с мен повече от 30 години? Защото бях и все още съм страхотен за филма, ето защо! Просто поредният холивудски човек от миналото, който търси бърза доза публичност за себе си на гърба на Доналд Тръмп!", написа бившият президент на САЩ.

Снимка: БГНЕС