Пари, власт, успехи и изобилие - нумерологична прогноза за 2024 година

Неведнъж в рамките на годината ще сме поставени пред сложен избор

11.12.2023 | 22:51 Редактор: Искра Ангелова
Пари, власт, успехи и изобилие - нумерологична прогноза за 2024 година

Едно от числата с най-интересна вибрация е осмицата, която ще характеризира особеностите на 2024 година. Осмицата се свързва с енергия, изобилие, власт, финансов успех и материални придобивки. Число на справедливостта. Символизира стремежа към големи постижения и следването на впечатляващи амбиции. Свързано е с критичен ум, с изплащане на дългове.

Формата на Осмицата е изображение на безкрайността. Алегория на вечния порив за справяне с проблемите, които понякога се оказват драматични. Според източната философия осмицата свързва кармата с настоящето, казва ни: "каквото посееш, това ще пожънеш", т.е. припомня ни, че всяко наше действие ще предизвика последствия.

От гледна точка на развитието, осмицата е образ и на промяната, на трансформацията. Олицетворява възхода след падението или изграждането след разрухата, миналото, върху което ще се сътвори бъдещето.

Поотделно погледнато числото на годината се състои от цифрите 0, 2 и 4, като всяка една от тях носи своята уникална енергия и символика, а съчетанието им допълва по особен начин характеристиката на годината.

Двойката е число на хармонията, сътрудничеството и равновесието, число което помага. Любовта, която гради, пътят по който човек е тръгнал. Фактът, че се повтаря два пъти подсказва, че през следващата година е желателно да насочим усилията си към установяване на спокойни отношения, изглаждане на противоречията и ефективно партньорство.

Четири работи в материалния свят. То е квадрат и кръстопът, начин на примирение на двe двойки. Четворката е число на стабилността, на трудолюбието, на волята. Насочено е към изграждане на стабилен фундамент за разгръщане на продължителните проекти.

По друг начин казано, напредъкът като цяло ще изисква последователност, методичност и старание.

Що се отнася до нулата, то в нея е заложен духовния корен на материалната природа. Тя носи скрития потенциал на творението.

Нейното значение е съпровождащо, то е връзка между пространството и времето, изразено в безконечната й форма. Тя е условие и среда за проява на силите. Израз на универсалната енергия, хармония и истина. Присъствието ѝ до/след всяко друго число увеличава стойността му. В конкретния случай ще "умножи" енергията на двойката.

Друга интересна особеност е връзката между двойката и четворката. Цифрата 4 не само е кратна на 2, тя е резултат от две равностойни комбинации, а именно 2+2 и 2х2. Закономерност, която в класическата нумерология подсказва за появата на някои не особено приятни ограничения или пък активиране на отрицателни качества като пасивност, мързел, склонност да се "плува по течението", безразличие към собствените успехи.

Неведнъж в рамките на годината ще сме поставени пред сложен избор, който трябва да направим самостоятелно, игнорирайки чуждото влияние, за да се избавим от страховете си.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels