Хороскоп за 11-17 декември: Напрегната седмица за Раците, Овните да избягват излишни разходи

Успехи в работата за Лъвовете

11.12.2023 | 11:12 Редактор: Толя Стоянова
Хороскоп за 11-17 декември: Напрегната седмица за Раците, Овните да избягват излишни разходи

Очаква ни интересна и динамична седмица. Повече за вашата зодия вижте в седмичния  хороскоп, изготвен от астролога Петя Георгиева. 

Овен

Въздържайте се от резки промени в професионалната сфера. Не е подходящо точно сега да сменяте работното място. Избягвайте излишните разходи. За всичко най-необходимо ще разполагате с достатъчно финанси. Опитайте се да разпределите оптимално времето, с което разполагате между личните търсения, задълженията към близките и незабравимите моменти в компанията на приятелите.

Телец

Ще получавате различни покани за участие в благотворителни или други социални дейности. Отзовете се, само ако нямате съмнения в почтеността на организатора. Срещите с хора, запознанствата, разнообразната обстановка ще ви заредят с добро настроение. Дори да сте имали някакви сериозни грижи, през втората половина от седмицата ще успеете да стигнете до правилното им решение. За помощ разчитайте основно на старите приятели, пише az-jenata.bg.

Близнаци

Време е да погледнете назад, да оцените както постиженията, така и грешките си, при това обективно. Припомнете си, че имате отговорност не само към себе си, но и към близките. Убедителни сте, добронамерени, бихте могли да сложите край на всички съществуващи конфликти, независимо колко са стари или колко са остри. Постарайте се да довършите започнатото преди Меркурий да премине в ретроградно движение.

Рак

Обстановката ще е напрегната, но това няма да ви попречи да осъществите намеренията си. Ориентирайте вниманието си към нещата, които истински ви харесват, през първата половина на седмицата. Може да са сложни, но ще се справите. Отстоявайте личните си интереси така, че да не засягате чуждите. От вас зависи да запазите добрия тон в отношенията както у дома, така и на работното място. Контактите с по-млади от вас колеги или приятели ще са особено стимулиращи и за двете страни.

Лъв

Със сигурност няма да страдате от липса на внимание, което от своя страна ще повиши настроението и самоувереността ви. Няма да имате проблеми в професионалната сфера, стига да се занимавате със задачите си самостоятелно и да не започвате нови дейности. Радвайте се на онова, с което разполагате. Ориентирайте усилията си към довършване на започнатото и към укрепване на отношенията с партньори, с които работите от доста време. От съществено значение е да сте последователни и принципни.

Дева

Действайте активно, давайте идеи, усвоявайте знания, създавайте контакти, но на този етап не започвайте нови проекти, колкото и лесни за изпълнение да ви изглеждат. С наближаването на празниците емоциите ще стават все по-заразителни и съвсем естествено ще се отразят и на вашето настроение. Забавлявайте се, но избягвайте разговори, целящи изясняване на отношения. Не само няма да ги подобрите, но може така да ги влошите, че да съжалите за прекаления си ентусиазъм. Общувайте повече с природата, отколкото с хората.

Везни

Действайте последователно, старателно, уреждайки взаимоотношенията си с околните без прекален егоцентризъм. Избягвайте скъпите покупки. Подаръкът се избира не според цената, а според желанието ви да зарадвате онзи, който ще го получи. Що се отнася до естетическите ви предпочитания, следвайте вътрешните си пориви. Красотата е навсякъде, стига човек да има желание да я види. Напрежението на моменти ще е осезателно, а лесен начин да се освободите от стреса е да посетите музей, галерия, църква, концерт на открито. Ще възстановите тонуса, при това с минимални или изобщо без разходи.

Скорпион

Сравнително спокоен период, в който ще можете да работите с умерено темпо и едновременно с това да постигнете значителни резултати в професионалната сфера. Въображението ще ви подскаже нестандартни решения, ще промени гледната ви точка спрямо обичайните неща. Предпазливият подход към новостите ще ви помогне да избегнете грешките и най-вече да предотвратите евентуални конфликтни ситуации. Не ограничавайте инициативата си, участвайте в дискусии, обменяйте идеи, насрочвайте срещи. Интензивните контакти ще се отразят положително на тонуса ви.

Стрелец

Предстои Новолуние във вашия знак. Дотогава се опитайте да финализирате проектите, които вече сте започнали, но по някакви причини все още циклят. През втората половина на седмицата резултатите ще са пряко свързани с личната ви организация и умението да разпределяте ресурсите. Ще сте много по-ефективни, ако успеете да съчетавате или редувате умствени с физически занимания. Ще стигнете до окончателното решение на казуси, които само до миналия месец са ви изглеждали непреодолимо сложни и в крайна сметка, ще намерите начин да ги довършите с минимални усилия.

Козирог

Въображението и творческото ви мислене ще са доста по-силни в началото на седмицата преди Меркурий да премине в ретроградно движение. След като това се случи е за предпочитане да не се занимавате с дейности, изискващи точност и бързина. Задължително отделяйте време за хобито си, контакт с природата, посещение на инициативи, предоставящи естетическо удоволствие. Общувайте интензивно със семейството и приятелите. Приемайте поканите за неформални срещи или предколедни партита. Постепенно, но устойчиво ще се заредите с оптимистично настроение.

Водолей

С каквото и да се заемете, първоначалното ви намерение ще е да го довършите докрай. В интерес на истината, няма да е много лесно. В периода преди Новолунието времето постоянно няма да ви стига, а на моменти и силите ще ви изневеряват. Решителност и целеустременост няма да ви липсват, но те ще са по-скоро на мисловно, отколкото на практическо ниво.

За да не започнете да се съмнявате в собствените си способности, не разпилявайте потенциала си в няколко дейности едновременно. Започвайте с най-лесните и преминавайте към следващите, едва когато всичко е довършено. Обективната оценка докъде сте стигнали и какво ви предстои ще ви зареди с увереност.

Риби

Динамичен, противоречив, леко неясен и в същото време наситен с много преживявания период. Ще ви е трудно да подредите желанията си по важност. Съобразете ги с финансовите си възможности и се постарайте да овладеете фантазиите, които биха ви подтикнали към необмислени действия. Не е желателно да подписвате важни документи, засягащи бизнеса или професионалния ви статус. Прегледайте недовършените дейности и насочете усилията си към онези, чиито резултати ще ви трябват в най-близко време. Ако изникне непредвидена възможност да направите кратко пътешествие и то е "по джоба ви", не се отказвайте.