Как да се отървем от паласките и да намалим талията?

Обърнете внимание на храненето и започнете да тренирате коремните мускули

01.12.2023 | 14:42 Редактор: Вяра Димова
Как да се отървем от паласките и да намалим талията?

Паласките около кръста и талията са нещо, което никоя жена не иска да вижда във фигурата си. За да се справите с тях се искат сериозни усилия и постоянство. Промяната в начина на живот и храненето е от първостепенно значение, за да успеете да направите талията и кръста си изваяни, стройни и красиви, така че да носите прилепнали дрехи със самочувствие. 

Как да се отървете от паласките? 

Променете храненето 

Храненето е фактор номер едно при контрола на теглото и фигурата. По-редки са късметлиите, които единствено с повече движение и тренировки успяват да не допуснат да качат килограми и мазнини. В повечето случаи, ако се храните с излишни калории и небалансирано, вероятността да напълнеете е голяма. 

А за да намалите паласките е нужно цялостно да стопите килограмите. За целта си структурирайте меню, което да пасва на нуждите и особеностите ви. Не изпадайте в крайности, следете приема на калории и вида на хранителните вещества. 

Тренирайте мускулите на корема и гърба 

Съсредоточете се върху тонизирането на мускулите на гърба, талията, страничните коремни мускули и коремната стена. Всички тези групи мускули участват в топенето на мазнините не само на корема, но и на паласките. Важно е не само да намалите общото тегло, но и да тренирате редовно тези мускули, за да имате тънка и стройна талия. 

Правете повече кардио 

Кардиотренировките са много важни за топенето на мазнините не само по талията, корема и кръста, но и в цялото тяло. Ако искате да се отървете от паласките и да отслабнете, наблегнете на кардиото. 

Правете йога или пилатес 

Йогата и пилатесът са пряко свързани активности, които подобряват стойката и спомагат за топенето на коремни мазнини, а и не само, защото при движенията, използвани в тези методи, участват мускулите на корема, гърба, страничните коремни мускули. Това оказва много благотворно влияние върху топенето на паласките и извайването на строен силует. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay