Кажете "сбогом" на паласките с тези упражнения

Понякога има определени части от тялото ни, които много трудно се повлияват от тренировките

07.01.2023 | 16:15 Редактор: Петя Кръстева
Кажете

Често пъти дори когато спазваме хранителен режим и спортуваме редовно, понякога има определени части от тялото ни, които много трудно се повлияват от упражнения. Въпреки часовете, прекарани във фитнеса, можем да имаме мазнинки около коленете, бричовете, коремчето или пък паласките. Ако и вие страдате от подобен проблем, предлагаме ви няколко упражнения, с които можете да премахнете паласките около талията. 

Бърпита с подскок

Това упражнение е страхотно и ще повлияе на цялото ви тяло. Често, когато искаме да махнем мазнинките около талията, е нужно да правим комплексни упражнения като това.

Как да го изпълните? Застанете в поза планк. След това с лек подскок приберете краката към гърдите. Накрая се изправете на крака, като същевременно подскочите и плеснете с ръце. Пригответе се да се изпотите сериозно! Изпълнете 3 серии по 15 повторения.

Коремни преси тип "колело"

Как да го изпълните? Легнете на пода. Сгънете коленете под прав ъгъл. Сключете ръцете зад врата. Повдигнете гръдния кош. Усучете леко тялото и се опитайте с десния лакът да допрете лявото коляно. Другият крак е повдигнат и разположен паралелно на пода. Изпълнете движенията бързо така, че да наподобяват въртене на педали на колело. Това упражнение ще помогне да оформите талията. Изпълнете 3 серии от 10 или 20 повторения.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay