"Радостта от живота изчезна" - семейството на Брус Уилис трогна милиони по света

Актьорът е диагностициран с фронтотемпорална деменция

28.11.2023 | 14:03 Редактор: Искра Ангелова

Той е истинска жива легенда на Холивуд, но тежко заболяване го кара да се оттегли от света на киното. На 68 години Брус Уилис страда от необичайна форма на деменция, която причинява влошаване на поведението, личността и езика.

Поради тази причина звездата от "Умирай трудно" отдавна разчита на грижите на семейството си. Уилис прекара Деня на благодарността с дъщерите си, без да осъзнава какво се случва около него. Скаут, една от четирите дъщери на актьора, публикува видео с известния си баща, който я държи за ръка, което направо подлуди феновете му.

А съпругата на Брус Уилис сподели снимка на цялото семейство, изразявайки благодарността си за "такава любов".

Приятели и сътрудници обаче са шокирани да виждат актьора в сегашното му състояние. Глен Гордън Карън, продуцент на хитовия сериал от 80-те "Moonlighting" ("Лунна светлина"), наскоро разказа: "Усещането ми беше, че в началото той разбра кой съм. Вече не говори много... Преди много четеше, вече и това не прави. Когато си до него, знаеш, че си до Брус Уилис, че той е там с теб, но радостта от живота изчезна."

Миналата година Уилис се оттегли от шоубизнеса на фона на битката си с афазия - състояние, което нарушава езиковите умения на болния. След това, през март тази година семейството му обяви, че болестта му е "прогресирала" и че той е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция, припомня "Фокус".

Снимка: Instagram