Здравето на Брус Уилис се влошава - звездата вече не може да говори

По думите на Глен Карън на актьора са му необходими няколко минути, за да разбере кой седи пред него

14.10.2023 | 17:47 Редактор: Толя Стоянова
Здравето на Брус Уилис се влошава - звездата вече не може да говори

Режисьорът на филма Moonlighting, Глен Гордън Карън, коментира състоянието на Брус Уилис след диагнозата му фронтотемпорална деменция. 

Преди няколко дни 69-годишният филмов деец сподели пред New York Post, че се опитва да посещава актьора от "Умирай трудно" всеки месец. Карън казва, че невинаги успява да осъществи плановете си, но прави всичко възможно, за да говори с Брус и съпругата му Ема, както и да създаде близка връзка с трите му по-големи дъщери, които се раждат от брака му с Деми Мур. Режисьорът казва още, че се опитва с всички сили да остане в живота на Уилис

"Нещото, което прави болестта му толкова умопомрачителна е, че ако някога сте прекарвали време с Брус Уилис, щели сте да забележите, че няма човек, който да се радва повече на живота от него. Той обичаше живота и просто обожаваше да се събужда всяка сутрин и да се опитва да живее пълноценно", казва Карън. 

Режисьорът допълва, че болестта е направила 68-годишния Брус неспособен да комуникира, обяснявайки, че в момента актьорът сякаш вижда живота си през една леко открехната врата. Все пак Уилис все още може да разпознава хора и се радва да види колегата си, когато той го посещава. По думите на Карън, на актьора са му необходими около една до три минути, за да разбере кой седи пред него. 

"Не е напълно способен да говори. Преди беше страстен читател, макар да не споделяше тази своя тайна със света, но сега не може да чете. Всички тези езикови умения вече не са му достъпни, но въпреки това той все още е Брус. Когато си с него, знаеш, че той е Брус и си благодарен, че е там. Но вече радостта от живота я няма в него", казва Глен.

Четете повече в tialoto.bg. 

Снимка: БГНЕС