Състоянието на Брус Уилис се влошава все повече - не разпознава жена си и децата си

Нает парамедик отвежда актьора до колата, за да го закара на лекар

02.10.2023 | 18:14 Редактор: Искра Ангелова
Състоянието на Брус Уилис се влошава все повече - не разпознава жена си и децата си

През пролетта на 2022 г. Брус Уилис обяви, че се оттегля от актьорската си кариера поради темпоро-фронтална деменция, а през септември тази година стана ясно, че звездата вече не може без чужда помощ дори при прости ежедневни дейности. Съпругата Ема Хеминг му помага да се движи из къщата и да слиза от втория етаж на първия, а нает парамедик отвежда актьора до колата, за да го закара на лекар.

Болестта, за която все още не е намерен лек, прогресира твърде бързо и надеждите на семейството, че учените ще имат време да разработят лекарство, което да се превърне в панацея за звездата, избледняват с всеки изминал ден. Брус Уилис вече е диагностициран със сериозни проблеми със слуха, говорът му става все по-несвързан, но най-лошото е амнезията.

Актьорът бързо започва да забравя лицата на големите си дъщери и бившата си съпруга Деми Мур, те трябва постоянно да му напомнят кои са.

Прогресивната слабост на съзнанието на Брус Уилис натъжава настоящата му съпруга. За да подкрепя по-добре мъжа си, с когото са заедно от 2009 г., Ема е преминала обучение за грижа за хора с диагностицирана деменция и се опитва да бъде истинска подкрепа за съпруга си. Но прогнозите на лекарите не са утешителни, възможно е до края на годината тялото на Уилис да бъде толкова отслабено, че той да не може да става от леглото, пояснява "Труд".

Снимка: БГНЕС