Плътно зад него - как семейството на Брус Уилис го подкрепя в борбата му с деменцията?

Любимите жени на актьора са фокусирани да му осигурят най-добрата среда

23.02.2023 | 21:40 Редактор: Вяра Димова
Плътно зад него - как семейството на Брус Уилис го подкрепя в борбата му с деменцията?

Семейството на Брус Уилис обединява всички сили, за да подкрепи актьора в борбата му с деменцията.

Преди седмица стана ясно, че 67-годишният актьор е диагностициран с фронтотемпорална деменция година след като обяви, че страда от афазия. Именно заради първоначалното си състояние Брус трябваше да се оттегли от киното, тъй като болестта засяга когнитивните способности и възможността да запомня реплики.

Новината за деменцията беше съобщена с общо изявление на клана Уилис/Мур, в който са включени любимите жени на актьора. Под съобщението се подписаха бившата му съпруга Деми Мур и трите им дъщери, както и сегашната му жена Ема Уилис и двете им малки момиченца.

"След като обявихме диагнозата на Брус за афазия през пролетта на 2022 година, сега състоянието му се влоши и имаме по-категорични резултати – фронтотемпорална деменция", гласеше съобщението в социалните мрежи. 

Сега, когато Брус Уилис вече има ясна диагноза, цялото му семейство е зад него и го подкрепя в опитите му да живее възможно най-пълноценно. В момента любимите му жени са фокусирани да му осигурят най-добрата среда, в която да има положителни емоции и повече усмивки.

"Фокусът е Брус да поддържа активност. Той има натоварен график с ежедневни активности. По този начин се осигурява движение както на тялото, така и на мозъка", казва семеен източник пред списание People.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС