Празниците чукат на вратата, можем да влезем във форма с тези стъпки

Избягвайте калоричните кофеинови напитки и не прекалявайте с алкохола

24.11.2023 | 22:25 Редактор: Вяра Димова
Празниците чукат на вратата, можем да влезем във форма с тези стъпки

Въпреки че все още не е започнал последният месец от годината, във въздуха започват да се прокрадват мисли за коледни трапези и уютна атмосфера. А пък за някои идва време и за коледни партита и щури забавления. Със сигурност искате да изглеждате и да се чувствате добре, когато дойде моментът за всички снимки и публикации в социалните мрежи. Затова не губете време, а започнете отсега вашата програма. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да влезете във форма за нула време:

Избягвайте калоричните кофеинови напитки 

През по-студените дни може да се окажете изкушени да се поглезите по-често от обикновено с ароматни кофеинови напитки, които съдържат сметана, захар, ванилия и др. Имайте предвид, че някои от тях могат да съдържат цели 350 калории.

Не прекалявайте с алкохола

Изследвания показват, че както мъжете, така и жените, които пият умерено, са по-малко склонни да страдат от затлъстяване, отколкото тези, които изобщо не пият. От друга страна, повишената употреба на алкохол е свързана с по-голям риск от развитие на наднормено тегло или затлъстяване. И така, в какво точно се състои умереността? За една жена това е не повече от една напитка на ден или две за мъж.

Постарайте се да свалите няколко килограма преди, а не след празниците 

Ако все още не сте свалили тези няколко килограма, които сте натрупали през лятото, последното нещо, което искате, е да добавите още няколко заради многото празнични лакомства, с които вероятно ще бъдете изкушени. Ако започнете сега програма за здравословно хранене, така ще си гарантирате отслабване. Но по-важното е, че ще усвоите някои добри навици, които да ви помогнат да се ограничите през коледния период.

Подобрете имунното си здраве 

Коледният период е време, в което е по-вероятно да ядете храни, които са по-малко хранителни. Ето защо, храненето ви може да бъде по-хаотично. Ако към това добавите и по-малко сън и натоварен работен и семеен график, имунната ви система ще бъде подложена на изпитание.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay