Половинката на Риана се изправя пред съда по обвинение в опит за убийство

Рапърът A$AP Rocky твърди, че е невинен

21.11.2023 | 13:20 Редактор: Искра Ангелова
Половинката на Риана се изправя пред съда по обвинение в опит за убийство

A$AP Rocky, който бе обвинен в стрелба с полуавтоматично оръжие срещу своя бивш приятел и ищец A$AP Relli след ожесточен спор, ще се появи в съда през януари.

В понеделник, по време на предварително изслушване в съда в Лос Анджелис, съдия М. Л. Вилар отсъди, че има достатъчно доказателства срещу рапъра, чието истинско име е Раким Майърс, за да бъде привикан на свидетелската скамейка за разпит. До този момент Rocky твърди, че е невинен и по двете обвинения за опит за убийство по време на инцидента, случил се на 6 ноември 2021 година. Жалбата към него бе подадена през август миналата година.

Адвокатът на изпълнителя, Джо Такопина, заяви пред медиите, че неговият клиент е напълно невинен и е убеден, че истината ще излезе наяве и Rocky ще бъде оневинен по всяко едно обвинение.

По време на изслушването детектив Франк Флорес застана на свидетелската скамейка, за да изгледа ново видео от охранителна камера, в допълнение към това, което беше показано на предишното изслушване по-рано този месец. В новите кадри се чуват, но не се виждат, две силни пукания, за които екипът на прокуратурата казва, че са от предполагаемата стрелба.

Флорес потвърди, че е прегледал записите в своето разследване и 35-годишният Rocky е имал пистолет в ръката си по време на кавгата. При кръстосан разпит обаче той разкри, че оръжието никога не е било открито. Междувременно двете гилзи, които били извадени от местопроизшествието от A$AP Relli, чието истинско име е Терел Ефрон, и предадени на полицията два дни по-късно, нямат пръстови отпечатъци по тях.

Делото срещу половинката на Риана ще трябва да започне на 8 януари.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС