Най-добрите съвети как да се отървем от излишните мазнини

Вътрешната ни настройка е много важна

09.10.2023 | 12:42 Редактор: Вяра Димова
Най-добрите съвети как да се отървем от излишните мазнини

Без значение колко добре изглежда една жена, в нейните очи винаги има какво да се желае. Ако пък сте с вашите любими приятелки и засегнете темата за отслабването, със сигурност всяка една има какво да сподели. В следващите редове ви предлагаме и някои от най-безценните съвети за отслабване. Ето ги и тях:

Бъдете готови наистина да отслабнете 

Колкото и странно да ви звучи, може би ви се е случвало да опитвате една или друга диета и да установите, че те "не работят", но признайте си – спазвате ли ги стриктно? Ако бъдете честни със себе си ще разберете, че в повечето случаи вие самите сте причина за неуспеха ви. Опитайте се да приглушите гласа на вътрешната си съпротива. Бъдете най-добрия си приятел и подкрепяйте сами себе си в дългото пътуване, наречено "добра форма". Дългосрочната загуба на тегло изисква време и усилия – и е дълготраен ангажимент. 

Научете се да харесвате здравословната храна

В забързаното ежедневие толкова сме свикнали да хапваме на крак каквото ни попадне, че здравословната храна сякаш остава на заден план. Не забравяйте, че каквато и диета да изберете, в нейната основа ще е залегнала консумацията на "истински" храни. Възприемането на нов стил на хранене, който насърчава загубата на тегло, трябва да включва намаляване на общия прием на калории. Намаляването на калориите не трябва да означава да се откажете от вкуса, удовлетворението или от удоволствието от приготвянето на храната.

Следвайте някои основни правила 

Не искаме да ви разочароваме, но трябва да ви кажем истината – ако искате да отслабнете, не можете да се храните безразборно с каквото и когато пожелаете. Със сигурност ще трябва да намалите приема на калории. Един лесен трик е да добавите към храненето си повече храни на растителна основа - плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Започнете отслабването си с тези няколко прости съвета: 

Намалете захарта, доколкото е възможно, с изключение на естествената захар в плодовете. 
Задължително пийте поне два литра вода на ден. 
Яжте поне четири порции зеленчуци и три порции плодове дневно. 
Заменете рафинираните зърна с пълнозърнести.  
Използвайте умерени количества здравословни мазнини, като зехтин, растителни масла, авокадо, ядки и ядкови масла. 
Намалете консумацията на млечни произведения (мазни сирена, кашкавали). Можете да направите лек коммромис с  киселото мляко и да го консумирате в умерени количества. 
Когато се храните, консумирайте първо зеленчуците, след това протеините и най-накрая – въглехидратите. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay