Мария Шарапова: Харесва ми да имам перспективата на зрител

Тази година тя ще бъде капитан на SS Evian

03.09.2023 | 12:41 Редактор: Вяра Димова
Мария Шарапова: Харесва ми да имам перспективата на зрител

Мария Шарапова безспорно е една от най-красивите тенисистки на нашето време. Въпреки нестандартната си височина за този спорт, рускинята се движеше грациозно по корта, като в същото време успяваше да хване почти всяка топка, изпращана от опонентката ѝ. Независимо дали е в ъглите на основната линия, или пусната в близост до мрежата, Шарапова правеше всичко възможно, за да върне удара, като понякога дори сменяше водещата си ръка, за да достигне топката. 

"Харесва ми да имам перспективата на зрител. Харесва ми да гледам как се развива новото поколение и спортът като цяло. Всъщност, мисля, че US Open е единственото тенис събитие, на което присъствам лично, след като се пенсионирах. Наистина е много специално място за мен, тъй като има неповторима енергия, създавана от публиката", обяснява Мария пред списание People. 

Носителката на пет титли от Големия шлем печели US Open през 2006 година. 14 години по-късно обявява своето пенсиониране на 32-годишна възраст. Казва, че обожава сегашния си живот и по никакъв начин не съжалява за решението си да се оттегли от спорта. 

"Много съм щастлива от тази глава от живота си. Оценявам всичко, на което ме научи спортът и местата, на които ме заведе, но определено ми харесва да го гледам само като зрител сега", казва шампионката. 

Тази година Шарапова няма да бъде само зрител на US Open, а ще бъде капитан на SS Evian, което е плаващ корт, който ще се движи по река Хъдсън по време на мъжкия финал на 10 септември. 

"Несъмнено, когато имаш дете, има толкова много отговорности, за които да мислиш. Ако не мога да тренирам един ден, не се критикувам. Ако искам да се поглезя и да хапна бисквита по средата на деня, това също не ми пречи. Мисля, че е важно да се намери правилния баланс", казва тя. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС