Ярко жълто вместо розово - как да го съчетаем с други цветове?

Нюансът е рекламиран като актуален за 2023 г.

03.09.2023 | 06:45 Редактор: Вяра Димова
Ярко жълто вместо розово - как да го съчетаем с други цветове?

Ярко жълто е един от тоновете, рекламиран като актуален за 2023 г. Някои инфлуенсъри твърдят, че то е нещо като наситено розово, заради който се появи стилът Barbiecore. Само че този нюанс не се съчетава толкова лесно, колкото любимият на куклата Барби. 

Докато жълтото на канарчетата е тон, който обществото е наложило, то плътното розово е такъв, който е възникнал органично. Това обяснява Лори Пресман от института Pantone, според която влиянието на първия цвят не е толкова силно, колкото втория.

Като продължение на тенденцията за така нареченото допаминово обличане, няма лошо да притежавате повече пъстри дрехи за всеки сезон. Добавяйки този тон на жълтото към останалите парчета, може да срещнете някои трудности при съчетаването. Причината е, че той не е от най-лесните за ежедневно носене. 

Според Кендъл Бекер, който в своя ТikTok показва най-новите модни тенденции, за да имате нещо сигнално жълто във визията си, се изисква опит, който много малко хора притежават. 

Ким Кардашян, Меган Фокс, Лизо, Марго Роби, са част от звездите, които се появиха с розови тоалети през изминалите месеци на старата година. Някои дори заложиха на неоновия пигмент на червения килим. И, според данните на френската компания за модни тенденции  Heuritech, този цвят, заедно със зеленото и оранжевото, ще доминират в следващите месеци. Същото не може да се каже за ярко жълтото.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay