Вкарайте цвят в ежедневието си! Флоралните мотиви владеят модата и през лятото

Всичко с цветни щампи ще е модерно

11.06.2023 | 13:05 Редактор: Вяра Димова
Вкарайте цвят в ежедневието си! Флоралните мотиви владеят модата и през лятото

Цветята са основен мотив за пролетта. Ако обожавате този сезон, със сигурност имате някоя блуза или рокля с флорални мотиви. Но с настъпването на лятото те ще завладеят тотално пазара.

А щом става дума за лятната мода, то трябва да знаете, че всичко с цветни щампи ще е модерно. Флоралните мотиви ще бъдат под формата на бродерия, апликация, дори брошка или пък по различни аксесоари – от колиета, до миничанти или пък плетени шапки.

Освен да си купите блуза или рокля с флорален принт, има и много други начини, по които да носите цветя във вашата лятна визия. И тук не става дума само за официални, но и за ежедневни дрехи. Сатенените комплекти от панталон и риза са много актуални още от лято 2023. За новия сезон може да си купите една по-широка риза с цветя в различни цветове, която да комбинирате с какво ли не. Например с къси панталони, мидипола или пък по-дълга – плисирана.

Цветен костюм
И като стана дума за комплекти, задължително е да имате в летния си гардероб панталон с широки крачоли и по-широка риза или блейзър, който да вържете на панделка. За предпочитане е горнището да е с по-широко деколте, като под него може да сложите едноцветен потник – с дантела или без.

Дълга пола с цветя
По-ефектните мидиполи, леко набрани в горната част, са актуални и за лято 2023. Вместо да носите изчистена, заложете на такава с цветен принт. Въпросната пола може да се комбинира както с по-елегантно горнище, така и с потник или тениска, които да приберете вътре в нея.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay