Как да се справим със силния косопад?

Ето няколко ефективни начина, с които да подхраним косата си

02.08.2023 | 13:20 Редактор: Михаела Кирилова
Как да се справим със силния косопад?

Косопадът е често срещан проблем, с който дамите се сблъскват, особено след ваканция. Изтощената от слънцето, вятъра и морската вода коса понякога започва да пада по-усилено от обикновено и е редно да вземем бързи мерки, преди косопадът да е станал много сериозен. Един от ключовите моменти при косопад е да не чакате, а да започнете с активните мерки възможно по-бързо. Ето няколко ефикасни средства, с които да преборите косопада.

Подхранвайте с масла

Етеричните масла имат мощни подхранващи свойства за скалпа и косъма. Те стимулират растежа, забавят косопада и правят косата лъскава и здрава.

Сред най-полезните масла, богати на витамин Е и антиоксиданти за стимул на растежа са кокосово масло, масло от розмарин, мента, чаено дърво, рициново масло, масло от жожоба, арганово масло.

Обливайте със студена вода след изплакване

Редуването на топла и студена струя върху скалпа стимулира кръвообращението, което се отразява изключително благотворно на растежа на косата. За да ускорите израстването на нови косми, завършвайте рутината под душа със студена струя.

Заздравете косата с коприва

В 1 л вода сложете шепа листа от коприва. Оставете да заври и след това махнете от котлона. След като сместа се охлади, добавете към нея 1-2 с. л. ябълков оцет. Прецедете запарката. След измиване облейте косата. Не изплаквайте. Можете да прилагате при всяко миене на косата.

Прочети по темата четете в az-jenata.bg