Вълшебните свойства на маслото от авокадо - помага при тъмни кръгове и стрии

То е подходящо за приложение върху суха и увредена коса

25.07.2023 | 11:52 Редактор: Искра Ангелова
Вълшебните свойства на маслото от авокадо - помага при тъмни кръгове и стрии

Растителните масла попиват по-пълноценно в кожата и имат значителни ползи благодарение на богатия състав от хранителни вещества. Маслото от авокадо съдържа мононенаситени мастни киселини като Омега-9, витамин Е и калий. Освен това то притежава възстановяващо действие и е подходящо за приложение върху суха и увредена коса.

За да подейства ефективно, е важно маслото да се нанесе и да се остави да попие в рамките на поне на час по дължините на косата. То придава блясък, мекота и еластичност на косъма.

Маслото от авокадо е отлично средство за грижа за кожата и е ефективно за премахване на грима. То е с мека формула, не съдържа алкохол и позволява ефективно премахване на замърсяванията по кожата и грима. Подходящо е за директно нанасяне върху кожата чрез масажни движения или с помощта на памучен тампон. Маслото от авокадо осигурява овлажняване и ревитализиране на кожата в дълбочина.

Помага и срещу стрии. Важно е да се нанася с масажни движения в рамките на 2 до 3 пъти на ден. То има богат състав на витамини A, B, C, D, E и K, хидратира в дълбочина и видимо намалява белезите по тялото. Маслото от авокадо стимулира синтеза на колаген и еластин в кожата като възстановява нейната сияйност и еластичност.

Антиоксидантите и противовъзпалителните вещества в маслото от авокадо помагат на кожата да остане гладка, здрава и еластична.

Растителното масло от авокадо помага за намаляване на тъмни кръгове. Подхранващо и нежно, това масло може да се използва в грижата за околоочния контур и за успокояване на тази чувствителна зона.

Авокадото е ценно за укрепване на чупливите и меки нокти. Приложението му върху ноктите по няколко пъти на ден, в продължение на една седмица, допринася за значително укрепване на ноктите.

Четете цялата статия в puls.bg.

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа