Физическата активност ще помогне на детето ви в училище

Ето защо е хубаво децата да спортуват често

31.07.2023 | 22:22 Редактор: Михаела Кирилова
Физическата активност ще помогне на детето ви в училище

Данни от ново изследване сочат, че физическата активност може да помогне значително за запазване на знанията по време на учебните часове. Също така, умерена физическа активност намалява риска от емоционално прегаряне при учениците в средното училище.

Часовете по физическо възпитание и спорт в училище целят да възпитат учениците на дисциплина и да поддържат добра форма на тялото, съответно и здраве на организма. Друга полза, която учениците получават, са различни форми на контакт със съучениците си - при отборните спортове те се научават да работят заедно, а при индивидуалните се работи върху състезателния им дух.

Редовната физическа активност при гимназистите помага и за дълготрайно укрепване на организма - редовно спортуващите ученици имат намален риск от сърдечно-съдови заболявания, както и по-силни кости и мускули.  Спортът понижава и рисковете от психични разстройства - при физическа активност се повишават нивата на допамин в мозъка, както и помага за развиването на социални умения и заформянето на приятелски кръг.

Повече по темата четете в Puls.bg

Снимка: Pexels