Лунна диета през юли - кои са подходящите дни за сваляне на килограми?

През този период трябва да приемаме вода, фрешове от плодове и зеленчуци и чай

01.07.2023 | 15:10 Редактор: Вяра Димова
Лунна диета през юли - кои са подходящите дни за сваляне на килограми?

Преди дни официално посрещнахме астрономическото лято. Летният сезон ни кани не само да се забавляваме, но и да обърнем внимание на начина си на хранене. В началото на всеки нов месец си записваме и кои са дните за лунната диета. Лятото е подходящ сезон за този детокс режим.

За лунната диета се следват фазите на Луната. Когато настъпи съответната фаза, засичаме 24 часа. В този период единственото, което консумираме е вода, фрешове от плодове и зеленчуци, чай. Чаят е хубаво да е билков, зелен, а тъй като е лято може да го консумирате охладен. Не се приемат захар, подсладители, мед, млечни храни, алкохол.

Онези от вас, които усещат слабост поради консумацията само на течности, може да добавят по-захарен плод към диетата. Лунната диета ни помага да се разделим с част от водното си тегло, с токсини. 

Възможно е да усещате главоболие, затова се старайте да си осигурите достатъчно вода. След като изтече съответната лунна фаза, е важно да не се нахвърляте върху храната. Това обезсмисля диетата, а и може да доведе до храносмилателни проблеми.

Постепенно добавете към менюто си салати, кисело мляко, варен картоф, малко риба. Всеки ден се захранвайте малко по малко.

Ето и фазите на луната за месец юли:

3.07.2023 г. – 14:30 часа – пълнолуние
10.07.2023 г. – 04:07 часа – последна четвърт
17.07.2023 г. – 21:06 часа – новолуние
26.07.2023 г. – 01:12 часа – първа четвърт

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay