Дами, не допускайте тези грешки, ако мислите за брак

Не избирайте партньор, който има противоположни житейски планове на вашите

15.05.2023 | 10:40 Редактор: Вяра Димова
Дами, не допускайте тези грешки, ако мислите за брак

Всеки, който мечтае да сключи брак и той да е дългогодишен и успешен, иска да знае кои са фундаментите, върху които може да го изгради. Има много бракове, които продължават години наред, но двамата или единият от партньорите не е щастлив. Още преди да се замислим за брак с определен човек, има някои грешки, които можем да допуснем и в крайна сметка да се стигне до развод. 

1. Избирате партньор, който има противоположни житейски планове на вашите, с надеждата, че ще "промените решението му". Истината е, че редица бракове стигат до развод, само защото започват по този начин.

2. Сключвате брак с човек, когото ще се стремите да промените. Това особено важи за жените. Няма как да промените мъж, който не желае сам да се промени. Ако сега е лош, ще бъде лош и на по-късен етап.

3. Вашите родители и приятели "решават" с кого да се задомите. Много хора ще отхвърлят някого, който е по-съвместим с тях, в полза на друг, който се смята за по-приемлив за семейството и приятелите им. Близките не спират да говорят колко "добра партия" е той и е време да се побърза със сватбата.

4. Пренебрегвате крещящите червени флагове. Любовта наистина ни кара да гледаме през розови очила. Точно това е една от причините да ни бъде толкова трудно да видим някои предупредителни знаци. 

5. Поддържате връзка с партньор, който прави неприемливи неща. Психически и физически тормоз, изневери, лъжи...

6. Омъжвате се за някой разорен, без перспективи за кариера, без план за бъдещето. С влечение към хазарт, алкохол, който е мързелив.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay