Любов ли бе, да я опишеш: Ето я тайната на щастливата връзка

Спестете негативните емоции, които би ви донесъл поредният безплоден скандал

24.04.2023 | 10:23 Редактор: Петя Кръстева
Любов ли бе, да я опишеш: Ето я тайната на щастливата връзка

Ако питате двойки, които са от дълги години заедно как са успели да съхранят любовта си, ще получите много и различни отговори. Разбира се, всички взаимоотношения са различни, но все пак има някои общи неписани правила и ако ги следвате, можете да заздравите и задълбочите общуването с любимия човек. Ето някои от тях:

Връзката означава обвързване

Макар и тези две думи да са близки по значение, за да отбележим началото на взаимоотношенията ни с някого, ние използваме думата "връзка". Всъщност обаче трябва да знаем, че това означава да се обвържем и да поемем тежестта, която това носи. Често пъти на любовните отношения се гледа само през призмата на романтиката и в това няма нищо лошо.

Но не трябва да забравяме, че любовта и чувствата са една много малка част от големия пъзел, наречен взаимоотношения. Понякога ще бъдете изправени пред дилемата дали да продължите напред, а отговорът на този въпрос ще трябва да дадете самите вие, взимайки предвид голямата картина, а не просто моментното състояние на връзката ви.

"Избирайте своите битки"

Този популярен израз може с пълна сила да се отнесе за романтичните ви отношения. Участници в проучване били запитани каква е основната причина за развода им. Мнозинството от тях посочило честите скандали, а изневярата била едва на второ място. Често пъти един дребен повод за караница може да прерасне в същинска буря от емоции. Ето защо, преди да започнете поредния спор, опитайте се за секунда да си представите как би се развил. Ако установите, че той няма да е продуктивен, няма да доведе до изясняване на вашите емоции и чувства, има ли смисъл изобщо да го започвате?

Направете услуга на себе си, на половинката си и на връзката си и си спестете негативните емоции, които би ви донесъл поредният безплоден скандал. Опитайте се да подходите спокойно, да оставите чувствата да не ви владеят. Ако все пак искате да споделите нещо с партньора си, направете го, когато сте спокойна и мислите трезво.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay