Прочистете дебелото черво с "напитки": Ябълковият оцет мори токсините

Водата с лимон влияе положително на pH в чревната флора

29.04.2023 | 11:53 Редактор: Петя Кръстева
Прочистете дебелото черво с

Дебелото черво е важна част от отделителната система и като такова в него се задържат всякакви токсини и отпадни вещества след преработката на храната. Когато дебелото черво е задръстено с токсини, вие се чувствате подути, имате запек, газове, което ви кара да се чувствате зле. А и влияе негативно на цялостното ви здраве. Има някои прекрасни домашни трикове за прочистване на дебелото черво от токсини, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре, по-леки и не така подути, а и ще подпомогнат намаляването на обиколката на талията.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е прекрасен за прочистване на токсините от червата. За да си приготвите смес за прочистване, разбъркайте заедно 2 супени лъжици ябълков оцет с 2 чаени лъжици мед в 1 чаша вода. Пийте тази смес всяка сутрин на гладно. Тя ще ви помогне не само за прочистване на токсините, но ще съдейства за намаляване на холестерола и мастната тъкан в тялото.

Вода с лимон

Водата с лимон има алкализиращо действие, което балансира pH в чревната флора и организма. Това спомага за по-бързото извеждане на токсините от дебелото черво и тялото. Пийте чаша вода с разтворен в нея пресен лимонов сок всяка сутрин на гладно. Това спомага и за отслабване.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay