Ретрограден Меркурий в Телец - кой ще бъде най-засегнат?

Ще се задържи до 14 май

21.04.2023 | 13:10 Редактор: Искра Ангелова
Ретрограден Меркурий в Телец - кой ще бъде най-засегнат?

На 21 април, планетата на мисълта и комуникацията - Меркурий, става ретроградна в земния знак Телец. Така ще се задържи до 14 май. Ретроградният Меркурий винаги ни насочва към миналото и към това как общуваме с другите, а и със себе си. Освен това, всяка ретроградна фаза на планетата се свързва с проблеми от технически характер, проблеми с изпращането на имейли например, разваляне на техника. Възможно е да има забавяния на проекти, пътувания да бъдат отменени.

Когато Меркурий се движи ретроградно през Телец, той се насочва към областите от живота, които Телецът управлява, като финанси, ценности, притежания и основни нужди. Възможно е да изпитаме финансови неуспехи, да сме по-загрижени относно физическата или емоционалната си сигурност, да ни е трудно да организираме ежедневието си.

Разбира се, винаги има нещо добро, което можем да вземем и от ретроградния Меркурий. Ретроградността в зодиакалния знак Телец е чудесно време да разгледаме навиците си за харчене/спестяване и да преценим къде са необходими промени.

Ако не сме доволни от посоката, в която се движим, това е моментът да преразгледаме плановете или пътищата, с които сме експериментирали в миналото, за да видим дали имат повече смисъл. Този ретрограден период може да доведе до дълбока яснота.

През април месец се пада първата ретроградна фаза на планетата. Следващите са през месеците август-септември и декември-януари 2024 г. Докато всяка ретроградност засяга всички зодиакални знаци, знакът, към който всяка ретроградност попада, най-много усеща тази енергия. В периода 21 април – 14 май земните знаци Козирог, Телец и Дева ще бъдат най-засегнати от ретроградния Меркурий.

Но Телецът, както знаем, е силно свързан с материалното. Ретроградният Меркурий в Телец означава, че ще бъдат засегнати финансите на всички зодии в зодиака. Фокусът ще бъде върху бизнеса и кариерата, а не толкова върху любовния ни живот. Периодът е особено предизвикателен за зодии като Телец и Близнаци, тъй като умовете им ще се колебаят между придобиването на контрол над финансите им и борбата с желанието да се похарчат пари за скъпа ваканция или луксозни вещи.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.