Вдъхнете нов живот на косата си след зимните месеци с няколко лесни стъпки

Някои дами си дават почивка и посещават фризьора, козметика и маникюриста по-рядко през студените месеци

20.04.2023 | 11:10 Редактор: Петя Кръстева
Вдъхнете нов живот на косата си след зимните месеци с няколко лесни стъпки

С настъпването на пролетта все по-често заставаме пред огледалото и се сещаме как съвсем скоро няма да можем да прикрием някои несъвършенства. Не говорим само за теглото, а за цялостната визия, включвайки косата и кожата.

Ако и вие сте от дамите, които през зимния сезон си дават почивка и посещават фризьора, козметика и маникюриста по-рядко, дошло е време да се освежите и да посрещнете топлото време. Ето как да направите това:

Почистете скалпа в дълбочина

Преди години за грижата за скалпа почти не се говореше. Към днешна дата обаче това съвсем не е така. Тази тенденция идва от Корея, а както знаем, тя е изворът на последните иновации в света на красотата. За да почистите добре скалпа, можете да използвате скраб за скалп, или пък си направете домашен вариант, като смесите сода и качествен оцет. Нанесете в основата на косъма, разтрийте с пръсти и след това отмийте с вода. Продължете с обичайната рутина за коса.

Не прекалявайте с топлината

Ако сте свикнали да използвате преса за коса, можете да помислите за далеч по-щадящи методи за оформяне на прическата - например навиването с лента за коса (или колан от халат). Този метод е много популярен в социалните мрежи и освен че на сутринта ще се събудите с прекрасни къдрици, за него не е нужно да използвате никаква топлина.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay