Принц Хари е жертва на Стокхолмския синдром и заложник на съпругата си

Нова книга разкрива подробности от живота двореца

09.04.2023 | 23:09 Редактор: Вяра Димова
Принц Хари е жертва на Стокхолмския синдром и заложник на съпругата си

Принц Хари е жертва на Стокхолмския синдром и заложник на съпругата си Меган Маркъл. С тези намеци високопоставени служители на двореца са се подигравали на втория син на крал Чарлз III и жена му, разкрива нова книга на кралския писател Робърт Джобсън. Тя предстои да бъде публикувана в четвъртък.

В нея е представено мнението на хората най-близо до крал Чарлз III и семейството му. 

Именно това те виждат като основната причина за разрива в семейните отношения и се шегуват, че искат да го видят понижен до г-н Маунтбатън-Уиндзор от Монтесито, Калифорния.

Смята се обаче, че крал Чарлз III не е съгласен да премахне кралската титла на Хари и изпитва "непреклонна любов към сина си", въпреки че той е взел решението Меган да не придружава Хари в Балморал, когато семейството се събра непосредствено преди смъртта на кралица Елизабет II. Тогава двойката, базирана от години в САЩ, провеждаше европейска обиколка и можеше бързо да пристигне, преди кралицата да си отиде, пише dnes.bg.

Високопоставени източници разказват, че Хари твърдо е настоявал съпругата му да го придружи в Шотландия в този тежък момент. Близките му обаче изобщо не били съгласни.

Снимка: БГНЕС