Хапвайте бобови храни и тиквени семки, ако опитвате да заченете

Подобряват плодовитостта

04.04.2023 | 23:00 Редактор: Петя Кръстева
Хапвайте бобови храни и тиквени семки, ако опитвате да заченете

Забременяването невинаги е толкова лесно. За някои двойки зачеването е предизвикателство, което изисква усилия и постоянство за постигане на успех. Забременяването е крехък механизъм, който зависи от много фактори. Храненето е един от тях. Някои храни имат особено положителен принос в стимулирането и улесняването на забременяването.

Бобови

Бобовите култури са много полезни. Те съдържат прекрасна комбинация от протеини и сложни въглехидрати, които стимулират плодовитостта и правилното делене на клетките. Бобовите са богати и на фибри, които са от особена важност за метаболизма и трансформирането на хормоните. Те предпазват от повишаване на холестерола и сърдечносъдови заболявания.

Тиквено семе

Тиквеното семе е с високо съдържание на желязо, а този минерал е важен за подобряване на плодовитостта. Дефицитът на желязо се свързва с понижена плодовитост, затова е важно в храната да присъстват достатъчни количества от този минерал. И тъй като тиквеното семе не е богато на холестерол, както други източници на желязо от животински произход, това го прави особено здравословно.

Снимка: Pixabay