Трансджендър иска пълна отмяна на проверките по летищата: Удариха ме в слабините

От летището съобщиха, че разследват инцидента

28.03.2023 | 14:51 Редактор: Искра Ангелова
Трансджендър иска пълна отмяна на проверките по летищата: Удариха ме в слабините

Трансджендър жена призова за отмяна на проверките за сигурност по летищата, след като, според твърденията ѝ, служител по сигурността я е ударил по слабините и ѝ е изкрещяла, че има пенис, съобщава "Дейли Мейл".

Трансджендърът публикува изтрито оттогава селфи, което я показва как ридае в кабинка в банята, оплаквайки се, че слабините я болят.

"Не искам агентът на TSA, който ме нарани, да бъде уволнен. Искам тя да бъде образована и целият TSA да бъде премахнат изцяло",  заявява тя.

След като била "унизена" на опашката за проверка на безопасността на летището, тя твърди, че жената агент след това я последвала в женската тоалетна и обсъдила случката с колега, докато тя плачела в една от кабинките.

След като обвиненията бяха публикувани в социалните медии, от летището съобщиха, че разследват инцидента. "Отново се извиняваме за вашето преживяване. Вашите коментари бяха отбелязани и споделени", се казва в отговор в Twitter, предава "Фокус".

Решението на транссексуалния пасажер да се втурне към женската тоалетна на летището и обвинението, че агентът на TSA се е заяждала с него, идва повече от седем години след като Ню Йорк прие закон, който позволява на лица от всякакъв пол да използват всяка баня по свой избор.

Подобни закони са в сила и в няколко други щата, включително Северна Каролина, Калифорния и Невада. Дебатите по въпросите на транссексуалността се превърнаха в горещ въпрос през последните години.

Снимка: БГНЕС