"Най-самотният човек на една самотна планета": Сам Нийл описа Робин Уилямс

Актьорът от "Джурасик парк" подготвя автобиографията си, в която разказва повече за Холивуд

26.03.2023 | 14:36 Редактор: Вяра Димова

Трудно ни е да си представим, че усмивката на Робин Уилямс някога е слизала от лицето му. Актьорът беше познат със своите невероятни роли и весело поведение пред камера, като филмите с негово участие почти веднага се качваха на върха в боксофиса. Също като героя си Пач Адамс, Уилямс с лекота успяваше да разсмива зрителите и да ги накара да забравят за тревогите си поне за няколко часа.

Но усмивката не присъстваше чак толкова в реалния живот на Робин. Самият той често е говорим за депресията приживе, като думите му отекват и до днес. 
"Мисля, че най-тъжните хора винаги се опитват с всички сили да накарат другите да бъдат щастливи, защото знаят какво е да се чувстваш безполезен и не искат никой друг да се чувства по този начин", казва актьорът.

Сега Сам Нийл говори малко повече за приятелството си с Робин и неговата истинска личност, която повечето зрители не виждат. Актьорът от "Джурасик парк", който наскоро сподели, че е победил рака, се подготвя за публикуването на автобиографията си, в която разказва повече за Холивуд, приятелствата в киното, колегите и враговете.

Макар Нийл да описва покойния си колега като най-забавния човек, когото е срещал, той също така казва, че Уилямс е бил и най-тъжният човек, когото е виждал.

"Той имаше слава, беше богат, хората го обожаваха, имаше чудесни деца – светът беше в краката му. И все пак го съжалявах повече, отколкото мога да ви опиша. Той беше най-самотният човек на една самотна планета", пише Нийл. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС