Лятната ваканция в чужбина излиза "солена", с над 60% скочи наемът на автомобил

Седмичната такса стигна до 640 евро

21.03.2023 | 14:25 Редактор: Петя Кръстева
Лятната ваканция в чужбина излиза

Очертава се трудно лято за онези потребители, които планират да наемат автомобил в чужбина. Те ще трябва да платят почти 60 на сто повече, отколкото преди пандемията от коронавирус. Това сочат данните от проучване, проведено от специализирания британски онлайн портал iCarhireinsurance.com за застраховки на клиенти, които наемат коли под наем.

Онлайн порталът разглежда условията за наемане на автомобил, които предлагат шест от водещите компании в сектора в шест популярни дестинации за летен туризъм в Европа - Барселона, остров Крит, Дубровник, Даламан, Ница и град Фару, административен център на популярния туристически регион Алгарве в Португалия.

Оказва се, че цените на автомобилите под наем в тези популярни сред туристите места продължават да нарастват и достигат до средно по около 640 евро за седмица през това лято или с 58 на сто повече в сравнение с летния сезон на предпандемичната 2019 г., когато средната седмична стойност на услугата бе около 404 евро, пише британското издание Guardian.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС