Ето кои са най-подходящите спортове за горене на калории

Ако не плувате редовно, бъркате много

11.03.2023 | 17:35 Редактор: Петя Кръстева
Ето кои са най-подходящите спортове за горене на калории

Свалянето на килограми е мечта за много хора. За да бъде то успешно, е добре да се комбинират няколко неща - здравословно хранене, движение, редовно спортуване, качествен сън. Някои хора не обичат просто да отидат във фитнеса или да правят упражнения вкъщи. Спортът им се струва по-интересен и забавен начин да тренират. Ето и кои спортове помагат най-много в борбата с килограмите според "The Sun".

Плуване

Ако не плувате редовно, бъркате много. Знаете ли, че само час плуване може да ви помогне да изгорите около 800 калории? Естествено, точният брой зависи от теглото, ръста и усилията, които полагате при плуване. При тичането ставите се износват по-лесно, така че плуването е по-добър вариант. Освен това, този спорт намалява стреса.

Тичане

Класическа тренировка, която винаги ще бъде сред най-популярните. Тя е един от най-добрите начини за горене на калории. Само с 30 минути бягане може да изгорите около 465 калории. Това зависи от темпото ви на тичане. Упражнението е чудесно, тъй като заздравява сърцето. То влияе добре на мускулите на краката, корема, ръцете и дори на горната част на гърба.

Четете повече по темата в teenproblem.bg

Снимка: Pixabay